Her kan du følge med i nyheder om solbaaden.dk og generelt om solbådssejlads og andre initiativer, der fremmer CO2-reduktion på vandet.
Nyheder fra solbaaden.dk

12. marts 2015

Ny online-portal for de suveræne Lynch-elmotorer

Vores samarbejdspartner, LMC Marine, har lanceret en ny hjemmeside med masser af information og inspiration om fremtidens effektive marine-elmotorer. Se tegninger, beregninger og brugernes gode erfaringer - HER

 

10. februar 2015

Torqeedo-nyheder - suveræne el-påhængsmotorer

Tyske Torqeedo, som er førende i elektriske påhængsmotorer, har lavet en ny, forbedret udgave af deres 2 kW og 4kW Cruise-motorer. Et rigtig godt køb tiil sejlads på søer, åer, i havne, fjorde og kystnære områder. Se mere her

11. januar 2015

Uændrede priser på leje af solbåde i 2015

For 3. år i træk holder vi de samme priser på udlejning af de to solbåde i Ry. Det betyder, at I kan komme lydløst ud på søerne fra 500 kr (for to timer i Greenwave til 5 personer). Og en hel dag for 8 personer i SunCat koster kun 200 kr. pr. person.
Sæsonen begynder 1. maj - og du kan reservere allerede nu .

 

30. december 2014

Tak for et rigtig godt 2014, hvor

- de to solbåde i Ry var udlejet til over 100 sejladser
- endnu en solbåd kom til området: Skoleskibet Kvickly Ry
- der kom gang i salget af de helt suveræne Lynch-elmotorer til både i alle størrelser
- solbådene fortsat figurerer i medierne med masser af gode historier

Tak til alle jer, der bidrog eller fulgte med på sidelinien - og GODT NYTÅR til alle.

12. september 2014

SLUTSÆSON-TILBUD PÅ LEJE AF SOLBÅD
Resten af sæson 2014 - frem til d. 19. oktober, kan du leje solbåd i 4 timer og en hel dag med op til 400 kr rabat.

 

12. august 2014

Vores stærke Lynch motorer på MinBaad

Satsningen på at opgradere både til el-drift med de legendariske motorer fra Lynch i Devon,GB, omtales på sejlerhjemmesiden minbaad.dk
 
Med et introduktionstilbud på 30% rabat i hele 2014 starter disse driftssikre, økonmiske motorer, der hverken støjer eller forurener, ved under 30.000 kr. 
 

6. juli 2014

De første Tripadvisor-anmeldelser helt i top

Fem fem-stjernede anmeldelser på Solbådene nåede der at komme ind på Tripadvisor inden 1. juli. Blandt dem har vi udtrukket en vinder af et gavekort til en hel dags sejlads i SunCat 21: Vibeke Breuerbach fra Hørning. STORT TILLYKKE.

 

10. juni 2014

SUPER SOLBÅDS-PINSE

Det forrygende pinsevejr satte for alvor gang i udlejningen af de to solbåde i Ry - ialt 8 udlejninger blev det til.

TV2 magasinet Go' Aften Danmark satte spot på solbådssejladsen d. 10. juni:

Se indslaget her

 

23. maj 2014

SOLBÅD TIL SKOLEBØRN OG STUDIER

Så landede Danmarks første soldrevne skoleskib i Ry: Skoleskibet Kvickly Ry - sponsoreret af Kvickly Ry, leveret af solbaaden.dk og bygget i Tyskland af Lorsby Boote.
Med båden får skolebørn, studerende og andre mulighed for at komme ud på søerne og nyde stille, forureningsfri sejlads, mens de studerer dyreliv og ferskvandets flora og fauna.
 
Se mere mere på ry.dk
 

20. marts 2014

Solenergi-laboratoriebåd til Ry

I maj måned søsættes Danmarks første soldrevne båd til opdagelse, forskning og undervisning. Den er finansieret af Friluftsrådet og Kvickly Ry, og udvikles af solbaaden.dk i samarbejde med vores tyske partner Lorsby Boote.
 
Se mere om projektet her
 

1. marts 2014

Helt vild introduktionspris på Lynch-motorer

Vi er stolte af at have fået forhandling i Danmark af de særdeles effektive Lynch-marinemotorer fra LMC i Devon, England
Og ikke mindst af at kunne tilbyde disse motorer til en helt uhørt lav introduktionspris med op til 30 % rabat. 
Se tilbuddene her
Se produktblad på elmotorer her
 

14. januar 2014

"Lappedykkeren" til Danmark

solbaaden.dk har nu fået forhandling af en ny 11 personers solbåd fra amerikanske Tamarack Lake Electric Boats. Som en særlig feature har den elektrisk sænkbart tag, så den kan passere under lave broer
 
 
Se mere om Lappedykkeren her
 
Se flere nyheder her
 

28. december 2013

Glad solbådsvinder

Solbådens julelodtrækning blandt Facebookvenner gav et gavekort til en dag i en solbåd til Tina Kjær Kæseler. Tillykke til Tina, som nu kan invitere familie og/eller venner til en dejllig dag på søerne mellem Ry og Silkeborg. 
Tina skriver: Det vil jeg glæde mig rigtig meget til :o) Tak for det
 

10. december 2013

Vind en dag i en solbåd

Den 22. december trækker vi lod blandt alle solbaaden.dk's Facebookvenner om et gavekort til en hel dags solbådssejlads.
Gå ind på www.facebook.com/solbaaden.dk og klik Synes godt om senest d. 21. december for at være med i lodtrækningen.
 

30. november 2013

Årets julegaveidé: Gavekort til solbådssejlads

Til manden, kvinden eller familien, der har alt: Giv et gavekort til solbådssejlads - den ultimative naturoplevelse på søerne mellem Ry og Silkeborg. Med gavekortet bestiller man sin sejlads, når det passer én. Og gavekortet har ingen udløbsdato
Læs mere om gavekort og bestil  her
 

20. november 2013

Suverænt energiregnskab

Udflugtsbåden "Solstrålen" i Ry sejlede i den forløbne sæson 290 effektive sejltimer med en samlet "brændstof"-udgift på 530 kr - altså under 2 kr. pr. sejltime. Og 60% af bådens energiforbrug blev dækket af bådens egne solpaneler.
 
Se energiregnskabet her

30. oktober 2013

God solbådssæson slut

Udlejningssæsonen i Ry er nu sluttet, og "flåden" er kommet på land, gjort klar til vinteren og puttet i vinterhi.

 

15. september 2013

 Soldrevne færger på vej til Odense Kanal  

solbaaden.dk arbejder nu tæt sammen med kredsen omkring Stigefærgen i Odense Kanal om at omdanne færgedriften der til Danmarks første soldrevne helårs-færgefart.Se mere herOg se indslag fra TV2 Fyn her 

3. juli 2013

Lydløs og forureningsfri fremdrift til din båd

solbaaden.dk forhandler nu elektriske påhængmotorer fra Torqeedo i Starnberg, Tyskland. Masser af power, gode oplevelser - og 0 forurening.Du kan elektrificere din båd til priser fra 11.500 kr. alt inklusive. Og med sol-energi til opladning fra i alt 19.000 kr.

 

Se f. eks. Torqeedos Travel-serie her

 

Se flere nyheder her

6. juni 2013

Danmarks første solfærge går rent ind

Siden d. 17. maj har vandrere og cyklister kunnet passere Gudenåen ved Svejbæk med den CO2neutrale, lydløse og forureningsfrie Solfærgen Søhøjlandet. Den er allerede en stor publikumssucces - en dejligt stille pause i turen rundt i landskabet. Så trods manglen på toldfrie indkøbsmuligheder vender glade passagerer tommelen opad til solfærgen.

Se mere på solbaaden.dk's facebookside

Se indslag fra TV2 her

Læs mere om projekt Himmelbjergruten her

15. maj

Årets første

Gourmet Sejlads fra Hotel Julsø med Solbåden og tyske kunder."Pasquale har sørget for lækker mad, Kristina koordinerer og Solbåden var klar, da vi kom vandrende gennem skoven fra Ry. Solen skinner, smuk sejltur fra Hotel Julsø tilbage til Ry. Total stilhed undervejs - alle 7 om bord fik en uforglemmelig oplevelse og Akva fik ordrerne i hus!"
Akva Waterbeds, Lars Brunsø

 

27. april 2013

En solbådstur - alle tiders gave. 

Du kan bestille gavekort til solbådssejladser online her fra hjemmesiden - og gavekortet sendes til dig med posten. Bestil gavekort her 

5. april 2013

Sæsonstart 1. maj

 P. g. a. de lave temperaturer i den forløbne tid udsættes starten på solbådsudlejningen fra Ry til d. 1. maj.

 

Book din sejltur her


16. marts 2013

220 kr. for en hel sæsons sejlads

88 kWh var det samlede forbrug af landstrøm for hele sæson 2012 for udlejningsbåden SOLSTRÅLEN i Ry.Med ialt 123 sejltimer var udgiften pr. time således kun 1,80 kr. Se energiregnskabet her 

2. marts 2013

Solbådene og Merkur

På den bæredygtige bank Merkurs
hjemmeside kan du læse om 
solbaaden.dk under overskriften: Mine penge gør gavn 

 

15. februar 2013

 Aarhus 2017 og solbådene

Solbaadens bæredygtige havnesejladser i Aarhus er nu publiceret som et af de projekter, der fik støtte af puljen Rethink 2017 sidste sommer.

 

Se publikationen her

28. januar 2013 

SEJL SOLBÅD TIL DEJLIGE SPISEOPLEVELSER

I sæson 2013 indleder vi et samarbejde med Hotel Julsø, så I kan kombinere en sublim mad-oplevelse med en lydløs naturvenlig sejlads.
Se mere på Hotel Julsøs hjemmeside 


24. november 2012

TurismeVækstPris til Solbaaden

På Midtjysk Turismes konference i Silkeborg d. 20. november modtog Solbaaden årets TurismeVækstPris i temaet Bæredygtige løsninger. Solbaaden var indstillet til prisen af VisitSkanderborg.Udover den store ære består prisen af 25.000 kr, som vil gå til styrkelse af solbådssejladsen i Søhøjlandet. Se mere om prisuddelingen her.

 

12. oktober 2012

Solbåden i TV-serie

Solstrålen i Ry er hoved"person" i 6. afsnit af TV2's serie om Gudenåen. Tilrettelægger Karsten Hansen tog turen med båden fra Ry til Himmelbjerget, og mange gode historier blev fortalt undervejs. Se afsnittet her 

15. september 2012
Solbåds-sejlads - også i eftersommeren

Solstrålen i Ry har allerede bragt mange lokale og turister ud på bæredygtige naturopevelser på søerne. En af sidste weekends lejere sagde: "Det her skal vi snart igen - det var skønt!"Solstrålens sæson strækker sig til og med efterårsferien - book jeres sejltur nu.  

26. august 2012
Solbaaden på energimesse i Ry

I forbindelse med den Energimesse, som Omstilling Ry afholder d. 1. september, sejles der gratis ture med Solstrålen fra Ry Havn.
Se mere her  20. august 2012

Bæredygtige havnesejladser i Aarhus var en publikumssucces

Mere end 300 aarhusianere var ude at sejle - og mange gik forgæves, da solbaaden.dk inviterede til solbådssejlads på sommerens mest solrige weekend. Se reportage her

8. august 2012

TV2 Østylland på solbådstur

D. 8. august var et hold fra den regionale station med på en stille, co2neutral sejlads i Ry Se indslaget her. Solbåden optræder ca. 2 minutter inde i indslaget.  

4. august 2012

Solbådene går ikke af vejen for regnvejr

Stiften skrev d. 3. august 2012 om solbådssejlads i Ry - og muligheden for at leje båden. Se artiklen her. 

5. juli 2012

Bæredygtige havnesejladser i Aarhus

solbaaden.dk inviterer alle aarhusianere til at opleve byens havnefront fra en solbåd. Det sker i weekenden 17.-19. august med støtte fra puljen RETHINK 2017.Læs mere her

24. juni 2012

Lej en solbåd Ry

Der er nu åbnet for booking af Solstrålen, en SunCat 21 til 8 personer, der har fast kajplads i Ry Havn ved siden af Hjejle-bådene Se mere herSe flere nyheder her

17. juni 2012

Så kom solbåden til Ry

Lørdag d. 16. juni ankom Ry's første fastliggende solbåd - Solstrålen. Det er en SunCat 21, som fra 1. juli kan lejes fra Ry Havn. Se mere om Ry's nye attraktion her 

6. juni 2012

SunCat 21 på vej til Ry

Den 15. juni ankommer den første SunCat 21 til Ry Havn, hvor den skal være demonstrations-, event- og udlejningsbåd. Ry's første solbåd er hjulpet godt på vej af en række sponsorer, bl. a. VisitSkanderborg, Skanderborg Kommune, Ry Skilte/Grafisk Indstryk og Bendt Nielsens Tegnestue. Se mere om SunCat 21 her

25. maj 2012

Første danske SunCat 21 til Odense

Så søsatte vi den første danske SunCat 21 i Odense d. 23. maj. I en flot aftensol blev den sejlet fra Stige Ø til kajpladsen ved Havnegade 100.Se Suncat i TV Fyn her - ca. 2 minutter inde i indslagetSe mere om SunCat 21 her

 

20. april 2012

1/2 million til solbåde i Odense
UdviklingFyn har fra puljen Let's Play Outdoors bevilget 500.000 til Solar Boat Fyn, et konsortium af Odense-virksomheder, som sætter de første soldrevne både i vandet i Odense havn i slutningen af maj. Se mere her

 

15. marts 2012

Ny attraktiv pris på SunCat 21
For 232.000 kr. ex moms/290.000 kr. inkl. moms kan du nu erhverve den ideelle solbåd til brug for hoteller, udlejning mm.

28. januar 2012

solbaaden.dk i Aarhus
4. februar 2012 flytter solbaaden.dk sammen med indehaver Henry Thomsen til Marina House i Aarhus havn.

 Se mere om Marina House her

 Se mere om de bynære havnearealer i Aarhus her

 
10. januar 2012
Solbådsudlejning fra Skyttehusets Camping ved Svejbæk igen i sæson 2012
Vi har igen i år fået en aftale i stand med campingværterne Bente og Bill Hickmann om, at de har en Greenwave 515 til udlejning i hele sæson 2012.
Se mere om Skyttehusets Camping her.
Henry Thomsen | CVR: 33054963 | Sverigesgade 6, Aarhus C - Danmark | Tlf.: 61186790 | ht@solbaaden.dk